Lessen en activiteiten

 

RIJLESSEN:

Onze rijlessen vinden plaats op maandag- en dinsdagavond.

Deelnemers vanaf 7 jaar kunnen bij ons terecht.

 

De lestijden zijn:

- maandag van 19.00 uur - 20.00 uur en 20.00 uur - 21.00 uur

- dinsdag van 19.00 uur - 20.00 uur

 

Ze worden verzorgd door 1 of 2 gediplomeerde instructrices met hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers.

Van de ouders of begeleiders wordt indien nodig verwacht dat zij hun kind zelf begeleiden totdat de instructrice het verantwoord vindt om de ruiter zelfstandig te laten rijden.

Tijdens de lessen wordt niet alleen aandacht besteed aan het rijtechnische aspect maar zeer zeker ook aan het plezier dat je samen met je paard of pony kunt beleven.

Daarom worden er regelmatig spelletjes georganiseerd tijdens de rijles of wordt er over balken gestapt en gedraafd.

Tevens wordt er aandacht besteed aan een stukje theoretische kennis omtrent het paard en paardrijden in het algemeen.

Indien nodig hebben wij de beschikking over verschillende hulpmiddelen, die lichamelijk gehandicapte mensen van nut kunnen zijn bij het paardrijden.

In de winter vindt dit plaats in de binnenmanege. 's Zomers rijden we buiten. We hebben hiervoor diverse uitgestippelde routes. Dit is een heerlijk ontspannen tijd voor de ruiters en amazones.

 

OVERIGE ACTIVITEITEN:

Jaarlijks organiseert de SPGOB de volgende nevenactiviteiten:

 

  • Concours:

In de maand maart vindt ons jaarlijkse concours plaats. Dit is het hoogtepunt van het jaar en er wordt altijd serieus voor geoefend want er zijn prachtige prijzen te winnen!

Tijdens de pauze hebben we altijd een verrassende show.

   

  • Ruiterfeestdag:

In juni gaan we met zijn allen naar een andere manege waar we een ruiterfeestdag houden. Tijdens deze dag gaan we allerlei leuke dingen doen zoals: hoefijzers schilderen, midgetgolfen, een paardenvideo kijken, spelletjes spelen, schminken, pony's poetsen en natuurlijk paardrijden! We eindigen altijd met een heerlijke barbeque of warme maaltijd.

 

  • Carnavalslessen:

Met carnaval komt iedereen verkleed naar de les. We doen de "carnavalsdans" te paard en degene met de mooiste outfit krijgt een echte carnavalsprijs!

 

  • Spelcompetitie:

Tijdens de laatste les van het jaar (in december) organiseren we een spelletjeswedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

 

  • Fotoshoot:

Tijdens een van de buitenritten in het zomerseizoen maken we een fotoshoot op een mooie locatie en krijgen alle deelnemers een mooie foto samen met hun paard kado!

 

  • Gesponsorde activiteiten:

Soms krijgt de stichting een activiteit kado. Zo zijn we bijvoorbeeld eens uitgenodigd om als echte vips een groot internationaal concours hippique bij te wonen en een aantal jaren hebben we mogen deelnemen aan de Eindhovense koetsentocht.