RUITERFEESTDAG 2018

Gepubliceerd op 25 juni 2018 om 22:17

RUITERFEESTDAG SPGOB  ZATERDAG 23 JUNI 2018

Dit jaar werd de ruiterfeestdag voor de derde keer gehouden in Heeze bij Sytske thuis in de mooie ruime tuin met een prachtig groot grasveld. Gelukkig was er dit jaar droog weer voorspeld en op het einde van de dag konden we zeggen dat we dit jaar ideaal weer hebben gehad: een lekkere temperatuur (18 graden) met lichte bewolking en veel zon in de namiddag. De overkapping  bij het grote grasveld werd ingericht en de party-tent opgezet  en vanaf 11.30u.  werden de deelnemers ontvangen door Corinne, Meritha, Boukje, Nikki, Julia, Rhesie , Sytske en Eric. Er waren dit jaar 11 deelnemers: Charlotte, Madelon, Benthe, Emilie, Guido, Jan, Alen, Roel, Hans, Gerard en Ruud. Benthe en Guido beleefden hun eerste ruiterfeestdag.

Er was weer een heel mooi en vol programma. We startten met een oriëntatietocht met opdrachten. Vol enthousiasme begon de groep samen met de begeleiders eraan. De route werd gevolgd via 27 pijlen. Iedere deelnemer kon er een aantal punten mee verdienen en de beste drie konden een prijs winnen, uitgereikt op het einde van de dag. De eerste opdracht was een rebus. Wat waren jullie goed: niemand had deze fout! (Het beste paard struikelt wel eens). Opdracht 2: Koekhappen. Peperkoek aan een touw en maar happen: er waren héle snelle happers bij, zoals Ruud, Jan, Madelon en Emilie. Opdracht 3: Stenen raden in een pot. Dat viel niet mee. Het waren er 350! Alen zat er het dichtste bij: 202. Opdracht 4: 3 hoefijzers in een emmer gooien. Gerard, Guido, Charlotte, Benthe en Roel waren de topscoorders. Opdracht 5: De sliertjes voor bij het halster zijn voor de vliegen bij de ogen en niet omdat het er leuk uitziet. Opdracht 6: Met een aardappel (Hans noemde het een pieper!) op een lepel een slalomparcours lopen. Snelste was daar Madelon.

Na deze tocht was er een pauze en genoten we van een lichte lunch: heerlijke worstenbroodjes en lekkere limonade. En daarna het volgende onderdeel: Ponyplezier. 3 IJslandse paarden mochten geborsteld en gekamd worden. Hempa  door Jan, Guido, Madelon en Emilie. Styrir door Hans, Ruud, Gerard en Charlotte. Fantasía door Alen, Emilie en Roel, die een hippe voorpluk maakte! Intussen werden Benthe en Charlotte heel mooi geschminkt. Daarna gingen we naar de wei waar Sytske een demonstratie gaf met Fantasía en Hempa, zonder en met target: buikspieroefeningen en de benen strekken. Geweldig! Sytske ging ook nog op Hempa zitten zonder zadel en teugels en deed dezelfde oefeningen. Daarna werden deze twee paarden opgezadeld en mocht iedereen apart erop of ernaast op de foto. Toen gingen Corinne en Boukje nog op de paarden zitten om te tölten. Na weer lekkere limonade te hebben gedronken was het spellentijd: dressuurproevenspel op een stokpaardje. Het grasveld werd omgetoverd tot een manegebak. Corinne en Boukje waren de jury. Er werden 4 groepjes gemaakt. Nicky en Sietske  “reden” om beurten voorop en de proef werd voorgelezen door Julia. Wat hebben we kunnen genieten van alles: groeten, stap, draf, galop, middendraf, halsstrekken, belonen. Iedereen deed het geweldig. Met een 8,5 was Guido 1e, Gerard en Madelon met een 8 gedeelde 2e. Meteen daarna mocht iedereen een hoefijzer beschilderen en versieren. Er was verf in allerlei kleurtjes en papieren vlindertjes en bloemetjes en gekleurde lintjes. Iedereen was heel creatief en de versierde hoefijzers, die mee naar huis mochten genomen worden, waren allemaal prachtige kunstwerkjes geworden.

Tot slot was er een overheerlijke BBQ. Wil en Eric maakten heel wat hamburgers, worstjes en kipfilet klaar. En dat was smullen! De prijsuitreiking van de oriëntatietocht + dressuurproeven volgde: 1. Guido 2. Gerard 3.Alen. Ruud kreeg nog een troostprijs. Tot dagkamper van het jaar 2018 werd Benthe gekozen. Tussen 18.00 u. en 18.30 u. werden de deelnemers opgehaald na een zeer geslaagde dag. En natuurlijk heel erg bedankt: ouders van  Sytske en Sytske voor jullie gastvrijheid; begeleiders voor alle inzet en zeker alle deelnemers voor hun enorme enthousiasme. Tot volgend jaar weer. Bekijk alle foto's op https://www.facebook.com/SPGOB.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.