UPDATE HERVATTING RIJLESSEN

Gepubliceerd op 12 mei 2020 om 08:37

Beste Leden, en vertegenwoordigers van leden,

We weten dat veel van jullie met spanning afwachten wanneer jullie weer te paard mogen. We zijn heel blij dat door het versoepelen van de maatregelen ook wij de lessen kunnen hervatten.

Vanaf 18 mei zullen de lessen weer doorgang vinden. Daarbij zijn er wel een paar zaken belangrijk, zodat wij de kans op besmetting minimaliseren. Die hebben we hier onder op een rijtje gezet.

  • Er wordt begonnen met rijden in de buitenbak.
  • Iedere ruiter blijft in haar of zijn vaste les rijden.
  • Op het moment dat de ruiter aankomt, haalt deze met begeleider (uit hetzelfde huishouden) zijn of haar paard (die staat al opgezadeld op stal) en neemt het paard mee naar de buitenbak. Houd hierbij 1,5m afstand van anderen. Een makkelijke vuistregel hierbij is, past er een paard tussen jou en de volgende persoon dan ben je op veilige afstand.
  • In de buitenbak helpt de begeleider de ruiter opstijgen, eventueel kan het paard op afstand vastgehouden worden door een vrijwilliger of instructrice, maar zij mogen niet de ruiter op het paard helpen.
  • Aangezien het nieuw is voor de ruiters om in de buitenbak te rijden zullen sommige ruiters wellicht begeleid moeten worden in de bak, ook hiervoor vragen wij de hulp van begeleiders uit hetzelfde huishouden.
  • De mensen die toekijken dienen 1,5m afstand te houden.
  • Na het rijden brengen ruiters en begeleider hun paard terug naar de stal, ook hier wordt weer afstand gehouden.
  • Ruiters met symptomen die op Corona kunnen wijzen (verkoudheid, niezen, hoesten, koorts) blijven thuis, hetzelfde geldt als een van de leden van het huishouden deze klachten heeft.
  • Was voor je naar stal komt je handen, en was ook als je thuis komt weer je handen.
  • De kantine blijft voorlopig gesloten. Men kan wel gebruik maken van het toilet. 

Daarnaast gelden ook op de manege de gedrags- en hygiëneregels die voor iedereen gelden:
     *   Vermijd drukte
     *   Was je handen vaak met water en zeep
     *   Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
     *   Gebruik papieren zakdoekjes
     *   Schud geen handen
     *   Houd 1,5 meter (2 armlengtes of 1 paardlengte) afstand van elkaar
 Na 1 juni hopen wij dat we ook weer met buitenritten kunnen beginnen.

Natuurlijk zijn wij hierbij afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, als de regels aangescherpt worden kan het zijn dat wij de maatregelen aan moeten passen. We snappen dat de nieuwe situatie iets meer vraagt van de begeleiders en dit is in het belang van de gezondheid van onze leden. Mochten leden niet aan de regels kunnen voldoen, bijvoorbeeld kunnen ze geen afstand houden of is er geen begeleider en is die wel nodig, dan vragen wij die ruiters voor nu nog niet mee te doen in de lessen. Wij kunnen als stichting niet de verantwoordelijkheid dragen dat leden elkaar of onze instructrices zouden besmetten.

Wij vragen jullie ons voor 15 mei te laten weten of je wel of niet komt lessen vanaf 18 mei. We kijken er naar uit om jullie snel weer te begroeten en op het paard te zien.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur SPGOB

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.