VERSLAG RUITERFEESTDAG

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 09:58

Ruiterdag SPGOB zaterdag 9 juli 2022

Zaterdag 9 juli was het eindelijk zover: Na 2 jaar zonder Ruiterdag ivm Corona konden we eindelijk weer gezellig een dag bij elkaar zijn.

Het organisatie comitee (Rhesie en Boukje) hadden een hele leuke locatie gevonden in Bergeijk bij Stal Tilburgs. Stal Tilburgs is een mooie locatie waar je met je paard kan trainen om langs, over en onder vreemde obstakels door te rijden. Er zijn heuvels, tunnels, watervallen, een trap voor de paarden en een grote plas water en nog veel meer aparte hindernissen om je paard te leren overal langs te durven. In de uitnodiging noemde Boukje het terecht een paardenspeeltuin. Iedereen werd tussen 12 uur en half 1 verwacht. We werden ontvangen in een punttent midden in de speeltuin. De tent was gezellig versierd met slingers en ballonnen en voor iedereen was er een stoel aan een tafel. Toen iedereen er was vertelde Boukje over het programma, wat er wel en niet mocht die dag en waar het toilet was. Ook stelde ze Jaimie, Ellen en Mike aan ons voor. Daarna gingen we heerlijk eten. Boukje had lekkere tomatensoep gemaakt en er was zelfgemaakte kip sate salade, eiersalade en tonijnsalade. Kim en Indira maakten de broodjes en je mocht zelf kiezen wat ze erop deden. Hmmmmm. Het was erg fijn dat Corinne ook even mee kwam picknicken met Eric en Zoey.

Na de picknick lunch was er een puzzeltocht met paarden vragen waarmee we de sleutel van een schatkist moesten herkennen. Met kwis vragen over: manege figuren, poetsspullen en het herkennen van onze eigen paarden werd onze kennis getest.

Miranda en Nikki deden telefonisch mee, want die konden niet zover lopen. 

Nadat we de puzzel hadden opgelost en iedereen een prijsje had uitgezocht hebben we gezellig wat gedronken en een lekker cakeje gegeten. Toen kwam Jaimie met haar paard Stapper een show geven wat Stapper allemaal kon aan oefeningen in de speeltuin. Supergaaf zoals hij onder de waterval door durfde, de trap op en in stap, draf en galop door de waterbak. Bert, Rio, Julia, Emmy, Ora, Sammy, Pelgrim, Janouk, Boris en Nena zouden hem bewonderd hebben. Daarna mocht wie dat wilde zelf het parcours lopen en overal bovenop klauteren. Vooral de wiebel brug was erg populair. 

Toen gingen we naar de binnenbak. Daar mocht iedereen die dat wilde een rondje op Stapper in de binnenbak rijden op een echt cowboyzadel. Er was ook een paard om te aaien en te knuffelen, Stuf, die door Roel en Ellen werd vastgehouden. Toen iedereen daar uitgespeeld was (sommige waren nat van de waterval en rolden nu door het zand) mochten we in de stallen kijken. Daarna hebben we in de tent een mooi paardenhoofd versierd en gekleurd met draden en stof en stiften. Het waaide intussen wel een beetje hard wat deze activiteit extra uitdagend maakte.

Daarna was het tijd om te verzamelen voor het verrassingsmaal. Eerst kreeg Jaimie nog een bos bloemen als dank voor de gastvrijheid en een applaus van iedereen. Er was een dagkamper prijs voor Nando en iedereen kreeg een medaille met paard omgehangen als herinnering aan deze fijne dag.

Voor het eten had Rhesie een frietboer gevonden die op locatie lekkere frietjes kwam bakken. Die frietjes waren heerlijk. We hebben ook gesmuld van bamischijven, kroketten, fricandellen speciaal en kaassouflees. Terwijl we lekker zaten te eten ging de wind er met de partytent vandoor, waardoor we al onze spullen onder het tentdoek vandaan moesten halen. 

Om ongeveer half 7 werd iedereen weer opgehaald, de meeste lekker moe gespeeld, vuil en volgegeten. Het bestuur en de vrijwilligers hebben nog even opgeruimd. Het was een erg leuke, afwisselende dag. Ellen (de gedurfde, na 2 lessen al mee op deze dag), Jan (de dappere stapte toch op het paard), Miranda (de doorzetter met pijn aan haar been toch erbij), Roel (de zorgzame en nieuwe vriend van Batu), Madelon & Emelie (vriendinnen en stille genieters), Phae (de goede voorleester), Nando (de allesdoener), Batu (ons lachebekje en vriend van Roel), Vivaan (onze spring in 't veld) en Marjolein (de behulpzame) bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid, Meritha bedankt voor je ondersteuning, het afwassen en de weg wijzen, Kim Indira en Boukje voor het maken van de heerlijke salades, Boukje voor de lekkere soep, Rhesie voor het snoep, de moeder van Corian voor de cakejes, Kim en Sytske voor het maken van de foto's en Wil en Peter voor jullie belangstelling.  

En de allergrootste DANK voor Rhesie en Boukje. Wat een werk hebben jullie in de voorbereiding gestoken om zo'n heerlijke dag mogelijk te maken. Het was een topdag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.