DE EERSTE BUITENRIT 08 APRIL 2024

Gepubliceerd op 10 april 2024 om 10:16

De eerste buitenrit 

De eerste buitenrit van het seizoen hebben we op maandag 8 april gereden met de les van 19 uur. Omdat de klok is verzet naar zomertijd is het s ’avonds een uur langer licht en daar hebben we meteen gebruik van gemaakt. Roel moest rustig aan doen omdat hij nog niet zo fit was, dus een stap rit kwam goed uit. Ora wilde niet zo goed doorlopen, dus hebben we Ollie met Amber voorop gezet. Ollie was weer te enthousiast, dus toch naar weer Ora. De paden in het Genneperpark waren nog erg nat. De paarden vonden dat niet erg, maar de begeleiders moesten rare capriolen uithalen om de voeten droog te houden. Blizzy vond het ook erg leuk en wilde niet stilstaan bij de weg. Gelukkig had Anne-Marie hem goed vast. Sammy wilde overal lekker gras eten, dus Zyan's vader moest ook een beetje helpen. Opa Sam had het druk met zijn harkje om alle drollen aan de kant te vegen.  

Toen we terug op de manege waren wilde de les van 20 uur ook naar buiten, maar dat werd toch te donker. Die moeten nog een paar weken wachten.  

Dinsdag was het een beetje minder goed weer. Buienradar voorspelde een klein regenbuitje onderweg. Omdat we niet van suiker zijn, zijn we toch naar buiten gegaan. Onderweg begon het net toen we tegenwind hadden te regenen. Toen zijn we omgedraaid en met de wind in de rug viel de regen reuze mee. Na een paar minuten was het weer droog. Ook Ryan genoot erg van zijn eerste buitenrit. Toen we terug waren op de manege hadden we nog tijd voor een paar rondjes in draf.   

Het was een fijne temperatuur en er zaten gelukkig nog geen beestjes die de paarden steken. Iedereen vond het heerlijk om eindelijk weer buiten te rijden.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.