CONCOURS 09 MAART 2024

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 12:52

Op zaterdag 9 maart is onze jaarlijkse concours avond geweest. Het bestuur Wil en Eric de vrijwilligers Annemarie, Lumy en opa Sam en instructeurs Corian en Meritha waren al vroeg aanwezig om alles klaar te zetten en te zorgen dat het jury hok er stond, de bak netjes was en de paarden schoon en opgezadeld waren. En natuurlijk ook om de prijzen die gewonnen konden worden klaar te zetten. Sommige waren al eerder begonnen met bekers & rozetten en cadeautjes & knuffels kopen. En op vrijdag waren ook al de staarten van de paarden en pony's die meeliepen gewassen.   

Om kwart voor 7 begon het al aardig druk te worden in de kantine. Opa Sam was toen al in de stal om de paarden klaar te zetten en werd geholpen door Lotte en Corian. Meritha las de proeven voor en Annemarie hielp in de bak. Lumy heeft meer dan 300 foto's gemaakt tijdens alle proefjes. Batu mocht als eerste starten met Sammy. Batu, die er prachtig uitzag, bracht Sammy zelf naar de bak en probeerde zelfs licht te rijden bij zijn proefje.  

Daarna was Roel, die van de zenuwen zijn handschoen niet aankreeg, met Ora. Hij reed samen met Ellen op Janouk. Ook zij reden een prachtige proef achter Sanne met Goldy. Toen moesten we in de bak van amazone wisselen en was Charlotte met Janouk. Charlotte had al haar huisgenoten uitgenodigd om te komen kijken en die waren er net op tijd. Janouk was zo lief dat Charlotte haar maar bleef belonen tijdens het proefje.  

Phae was hierna met Bert. Bert had er wel zin in en ook al was Phae super zenuwachtig ze reden een hele mooie proef. Hierna was Vivaan met Emmy. Hij was de enige van deze groep die proef 4 met galop reed. Ook Emmy en Vivaan deden heel goed hun best en de galop ging geweldig.  

Toen was het pauze en tijd voor een mooie show van Merel van Boxtel met haar pony's Goofy en Balou. Goofy en Balou kunnen een heleboel kunstjes. Onder andere los mee rennen, slidingstop en pirouette. Kusjes geven, nee schudden en ja knikken. Merel knuffelen en zelfs knielen. Balou liet ook kunstjes zien terwijl Merel erop zat. Daarna maakte Lumy van iedereen een foto met Goofy.  

Toen was het tijd voor groep 2. Intussen waren er al een heleboel luidruchtige fans om Jan aan te moedigen met zelfgemaakte borden met zijn naam. Jan startte met Ollie meteen na de show. Die hadden er allebei zin in. Jan ging heel goed in draf en zat keurig recht op zijn paard. Jan genoot als geen ander. Een paar deelnemers hadden hun taxi al om 10 uur afgesproken, dus moesten we een beetje opschieten. Terwijl Jan nog aan het rijden was stapten Miranda in de hal al op Ora en Andy op Bert. Dan konden ze meteen starten. Beiden reden voor de eerste keer een wedstrijd op deze paarden. Miranda had een grote lach op haar gezicht van het begin tot het einde. Keurig gingen ze! 

Intussen was Silvia al op Rio gestapt en Emilie op Janouk. Ook zij reden een nette proef. Als laatste reden Gerard met Ora en Madelon met Esprit. Indira op Ufo reed voorop. Zij reden de proef met galop. Madelon rijdt pas een paar maanden op Esprit en ze deden het super goed. Ook Gerard, onze voorruiter in de les, ging mooi. 

Daarna moest de jury even tellen en was er nog een toespraak van Wil. De jury's, vrijwilligers, voorop ruiters en instructeurs kregen chocolade en bloemen. Onder de toespraak werden er nog lekkere kaasblokjes en rauwkost uitgedeeld. Toen begon de prijsuitreiking. Iedereen kreeg zijn juryrapport, een beker of standaard met rozet, een knuffelbeest en een cadeautje. Gelukkig hielpen Anne-Marie en Lumy met het uitzoeken van de cadeaus. Sam maakte foto's van de prijsuitreiking. De Corinne van de Maat trofee was voor Batu en de Jacques van Dongen trofee ging met Charlotte mee naar huis. Beste lesgroep van dit jaar was de dinsdagavond 19 uur groep met Ellen, Phae, Gerard, Rens, Batu en Ray. Onze vrijwilliger Rhesie kom er niet bij zijn dit jaar en is erg gemist. Onze voorzitter en instructeur Sytske wenste iedereen succes vanuit Australië.    

Na de prijsuitreiking kreeg iedereen nog de jaarlijkse paardenkrant. Het was een hele leuke, geslaagde en sportieve avond. Iedereen bedankt voor de aanwezigheid.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.