RUITERDAG 2017

Gepubliceerd op 3 juli 2017 om 11:01

Dit jaar werd de ruiterfeestdag voor de tweede keer gehouden in de prachtige bosrijke omgeving in Heeze waar Sytske woont en haar IJslandse pony’s en Shetlanders ook staan.

Nadat het hoekje onder het afdak was ingericht, het open haardvuur brande en de partytent was opgezet door Eric, konden de deelnemers ontvangen worden vanaf 11.30 u. Er waren dit jaar 11 deelnemers: Alen, Roel, Naomi, Mitchel, Miranda, Gerard, Charlotte, Hans, Vincent, Milan en Ruud. De laatste 3 beleefden hun eerste ruiterfeestdag.

We begonnen met een lichte lunch met overheerlijke broodjes en daarna, ondanks dat het de hele tijd regende, begonnen we vol enthousiasme aan het programma.

De start was een theorie- en praktijkles waarin je alles leerde over paarden en pony’s. De aanwijzingen die gegeven werden door Corinne en Meritha werden door de deelnemers op een kleurplaat van een paard gekleurd. Er was ook een groot wit kartonnen paard waarop gekleurd kon worden. Bovendien konden ze in het echt ook alles aanwijzen, want Sytske had een IJslandse pony en een Shetlandpony erbij gehaald. Met de Shetlandpony deed Sytske nog een demonstratie van vrijheidsdressuur. De deelnemers vonden het prachtig. Een luid applaus volgde.

Vanwege de regen werd het volgende onderdeel aangepast: Er werden 4 groepjes gemaakt o.l.v. Nikki, Julia, Graciela en Zoey. Elke groep moest zoveel mogelijk onderdelen van een zadel en een hoofdstel weten te benoemen. Ook nog van borstels etc. Het groepje van Charlotte, Milan en Naomi (o.l.v. Nikki) won: 14 ptn. Tweede werden Gerard, Miranda en Roel: 13 ptn. Gedeelde derde met 12 ptn. Ruud, Alen en Mitchel / Vincent en Hans.

Na een heerlijk appeltje eten volgde een rondleiding over het terrein van Sytske. Dan kwam  waar iedereen naar uitkeek: 3 IJslandse pony’s werden opgezadeld en 1 IJslandse pony werd ingespannen voor een rijtuigje. Elke deelnemer reed een keer op een pony en om de beurt mochten er 3  deelnemers met Meritha, die mende, mee. Een prachtig groot rondje werd gereden. Intussen werden de deelnemers als ze wilden nog geschminkt. En het bleef maar regenen helaas.

Na van een lekker schijfje cake met limonade genoten te hebben, volgde de fotoshoot: een prachtige groepsfoto (met als achtergrond o.a. het witte kartonnen paard). Om 16.30 u. was het eindelijk droog. Tijd voor de Pony-Bingo (door Boukje en Rhesie begeleid). Iedereen kreeg een Bingokaart met pictures. Charlotte won de Bingo van 1 rijtje. Toen voor de volle kaart: Ruud had een valse Bingo en moest zingen: ……en we gaan nog niet naar huis. Meteen daarop een goede Bingo voor Ruud. Ook Hans en Vincent hadden Bingo daarna. Iedereen had een heel leuk prijsje gewonnen.

En dan etenstijd met een heerlijke BBQ, alle deelnemers smulden van de hamburgers, worstjes en kipfilet, en diverse salades.

Tot “dagkamper” van het jaar 2017 werd Gerard gekozen.

Om 18.30 u. werden de deelnemers opgehaald en kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Bedankt ouders van Sytske en Sytske zelf, voor de gastvrijheid, de begeleiders voor de inzet en vooral de deelnemers voor hun enthousiasme. Tot volgend jaar weer!

Alle foto's op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/SPGOB.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.