RUITERFEESTDAG 2019

Gepubliceerd op 24 juni 2019 om 08:38

RUITERFEESTDAG SPGOB  ZATERDAG 22 JUNI 2019

Dit jaar werd voor de vierde keer het ruiterfeest gehouden in Heeze bij Sytske thuis. Bij haar huis staan ook haar IJslandse paarden. We konden weer verblijven in de prachtige tuin met het grote grasveld. En wat hebben we geboft: het weer was geweldig deze dag: volop zon met af en toe kleine wolkjes die zeker welkom waren vanwege de warmte. We konden ook lekker in de schaduw zitten onder de overkapping en de opgezette partytent. Vanaf 11.30u.  werden de deelnemers ontvangen door de leiding : Corinne, Meritha, Boukje, Julia, Rhesie , Danae, Quinny , Sytske en Eric.   Er waren dit jaar 12 deelnemers : Charlotte, Madelon, Miranda, Emely, Mandy, Tessa,  Guido, Jan, Roel, Hans, Gerard en Ruud. Voor Tessa en Mandy was het hun eerste ruiterfeestdag.                                            

We begonnen als eerste van het uitgebreide programma aan een puzzelzoektocht. We gingen op pad met een schatkaart waarop aanwijzingen stonden voor 4 opdrachten. Daarbij konden de deelnemers puzzelstukjes verdienen. Het eerste puzzelstukje kreeg iedereen in het begin mee. Er waren verschillende opdrachten zoals: een auto zoeken, spijkerpoepen, quizvragen en stokpaardenrace – tijdens de quiz en de race waren de deelnemers verdeeld in 2 groepen. Iedereen deed fantastisch mee en met veel plezier . Alle deelnemers konden  dan ook met hun verdiende puzzelstukjes de puzzel leggen: het was het paard/de pony waarin ze in de les rijden.                                                       

Tijd voor een heerlijke lunch met worstenbroodjes en met ham en kaas belegde  broodjes en natuurlijk genoeg te drinken. Daarna het volgende onderdeel: Ponyplezier. We bewonderden eerst met zijn allen de drie schattige IJslander veulentjes. Daarna werden de  deelnemers in 3 groepen verdeeld . Guido, Hans, Gerard, Miranda met  paard Ronja. Jan, Roel, Ruud, Charlotte met paard Fjalar. Mandy, Tessa, Emely, Madelon  met paard Styrir. Er werd volop gepoetst, een parcours afgelegd (o.a. over balkjes heen en een  mat) en een voerbak klaargemaakt. Er werd daarna door bijna iedereen  een rondje op de pony gereden en tot slot de fotoshoot met als keuze: op de pony of ernaast.                                                  

Tijd voor een lekker  plakje eigengebakken cake  (door Sytske)  en weer heel veel lekker drinken. Vervolgens  een verrassingsopdracht: knutselen van je eigen  carnavalskleren met  daarna een modeshow op muziek (met jury).  Iedereen ging vol enthousiasme aan de slag met lappen,  touw etc  en met wat hulp hier en daar van de leiding hadden alle deelnemers  een kleurrijk kostuum aan. Dan volgde de modeshow. Op een met pilonnen uitgezette catwalk op het grasveld showde iedereen als echte mannequins hun prachtige kostuums. Wat zagen ze er fantastisch uit en wat straalden ze. Ze verdienden dan ook veel applaus.  De jury had het erg moeilijk maar kozen  tenslotte op de 3e plaats Madelon (Jasmine uit Aladin), op de 2e plaats Roel (als tijger) en op de 1e plaats  Ruud (als stier).  Zij kregen leuke prijsjes.                                                                                                                        

Meteen hierna volgde de Paardenbingo. Alle deelnemers kregen een Bingokaart met allerlei pictures die betrekking hebben op alles over paarden. Iedereen vond het erg  spannend  en of ze geluk hadden om als eerste een rijtje boven of onder , twee rijtjes of zelfs een hele kaart vol te hebben. Eerste ronde   à Bingo: Tessa met een bovenste rijtje en Charlotte met een onderste rijtje. En voor de hele kaart had Miranda Bingo. Tweede ronde à Bingo: Madelon met een  willekeurig rijtje en Ruud met twee rijtjes. Voor de daaropvolgende hele kaart hadden Hans, Guido, Jan en Mandy Bingo. Alle winnaars kregen ook weer leuke prijsjes.                                                                                                         

En dan tijd voor de  overheerlijke BBQ. Iedereen smulde  volop van de lekkere hamburgers, worstjes, gehaktballetjes, salades, fruit, brood en sausjes.                                                                                             

Tot dagkamper van het jaar 2019 werd Roel gekozen.                                                                            

Nadat de deelnemers waren opgehaald konden we zeker  terugkijken op een zeer geslaagde dag.         

Bedankt Sytske voor de gastvrijheid. Bedankt begeleiders voor alle inzet. En natuurlijk bedankt alle enthousiaste  deelnemers. Tot volgend jaar weer.

Alle foto's kun je vinden op onze facebookpagina!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.