VERSLAG CONOURSAVOND

Gepubliceerd op 2 mei 2022 om 11:08

CONCOURS S.P.G.O.B. ZATERDAGAVOND 23 APRIL 2022

Eindelijk, na twee jaar dat het niet was doorgegaan vanwege de corona, was er weer een concours aangeboden door de S.P.G.O.B. en de Eerste Eindhovense Pony Manege. Wat heeft iedereen er naar toegeleefd! Wekenlang hebben de deelnemers  in de lessen  enthousiast de proeven geoefend voor hún  wedstrijd.

Om 18.30 u. ging de foyer van de E.E.P.M.  open met Wilfred en Gerwin als barmannen. Daar werden alle deelnemers ontvangen door Corinne, de wedstrijdcoördinator. En er was heel veel publiek: ouders, familie, vrienden etc.  om   de deelnemers aan te moedigen. Er was een prachtig spandoek voor Charlotte.  Het bestuur ( Sytske, Wil, Peter en Eric) was ook voltallig aanwezig . In de stal waren de vrijwilligers Corian, Linda, Demi, Pim en Rhesie aanwezig om de deelnemers op de paarden/pony’s te zetten etc. Sommige deelnemers waren heel erg zenuwachtig voor hun allereerste wedstrijd . De wedstrijd werd gejureerd  door Kees Rijt en  Nicky schreef bij alle punten uitleg. Boukje las de proeven op.

Om 19.00 u. startte , met  als voorrijdster Dayenna op Goldie, de wedstrijd:  Batu  op Sammy en Phae op Bert. Daarna reden Roel op Pelgrim, Vera op Julia, Belinay op Bert, Vivaan op Sammy, Charlotte op Ora en Emelie op Esprit. Allemaal reden ze  hun proef  geweldig goed en voor Batu, Phae, Vera , Belinay en Vivaan was het hun allereerste wedstrijd!  Knap hoor!

Om 19.45 u. begon de pauze en die werd opgeluisterd met een Dressuurclinic en daarna een  grandioze Show: “Dressage & Music”  door team “Something Else”: 3 amazones , Marieke, Masja en Dominique bereden prachtige paarden. Corinne gaf hierbij een leerzame uitleg beginnende met de opleiding van de paarden. De 3 amazones begonnen met losrijden en lieten  daarna allerlei oefeningen zien. Daarna de fantastische  show: “Earth”: Pas de deux , kür op Music. Een daverend applaus volgde! Wat heeft iedereen ervan genoten! De deelnemers mochten de paarden aaien en daarna met zijn allen een of meer knuffels, die op de palen als versiering hingen, uitzoeken. Dat was echt een festijn!

Na de pauze reden nog, met voorrijdster Indira op Ufo:  Miranda op Sammy, Andy op Ora, Jan op Nena, Gerard op Ora, Madelon op Bert en Marjolein op Yanouk. Ook allemaal  hun proef  geweldig  gereden. En Marjolein , knap zo de eerste wedstrijd!

En dan om 21.15 u. was er  een toespraak van Wil van het bestuur, waarna de prijsuitreiking  van de wedstrijd volgde door Corinne en Boukje,  met voor iedere deelnemer een prachtige  beker en een  strik.

Op plaats 1. Oranje, Emilie 2. Rood,  Madelon 3. Wit, Jan 4. Blauw, Marjolein 5. Groen, Miranda 6. Paars, Gerard   7. Bruin, Belinay 8. Geel, Andy. En de 9e t/m 14e plaats, Roze,  voor Phae, Vera, Charlotte, Roel, Vivaan en Batu. Super gedaan allemaal!

Verder nog de pechprijs, een tasje met allerlei paardjes, voor Batu, die zijn handschoenen vergeten was.

De prijzen, voor de beste lesgroep: een mooie dromenvanger voor ieder. Die waren  voor de maandaglesgroep van 20.00 u.: Andy, Jan, Miranda, Emilie, Madelon en Marjolein.

De prijzen voor de oplossing van de  prijsvraag: een tasje met verrassing , voor Belinay,  die het als enige helemaal goed had en voor Miranda, Charlotte en Roel die het bijna goed hadden.  

De Jacques van Dongen  Beker, voor wie op de  leukste manier  met zijn paard/pony omgaat , was voor Rens, die altijd op Nena rijdt.

Alle  vrijwilligers kregen als dank ook een leuke attentie. Iedereen ging heel blij en  voldaan naar huis,  zeker omdat ze konden terugkijken op een fijne, sportieve avond: een geweldig, gezellig samenzijn! Chapeau  en dank voor iedereen!!!

 

Foto's op onze facebookpagina

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.